Achtergrond van Luxemburg


Fontein in LuxemburgEen groothertogdom, een samenleving met bijna meer immigranten dat Luxemburgers en een keuken van wereldfaam. Dit zijn allemaal kenmerken die bij het kleine landje in Europa horen. Luxemburg wordt ingesloten door België, Duitsland en Frankrijk en overspoeld door migranten en werknemers uit deze landen. Toch weten de Luxemburgers hun eigen unieke kenmerken te houden, na een lange historie van bezetting. Zo worden er nog veel traditionele feesten gevierd en ook de Luxemburgse keuken heeft een uniek tintje. Bovendien weten ze handig gebruik te maken van de buitenlander die in Luxemburg komen werken of een bedrijf willen oprichten. Toch doet het land ook heel vertrouwd aan voor Nederlanders. Zo verschilt zowel de cultuur als het klimaat niet veel van het onze, misschien is het ietsjes beter.

Cultuur Luxemburg
Over het algemeen verschilt de Luxemburgse cultuur niet zo van de onze, maar de Luxemburgers blinken echter uit in eten en naar het schijnt ook in drinken.

Economie Luxemburg
Luxemburg heeft een sterke en stabiele economie dankzij de vele internationale organisaties waarvan ze lid is en dankzij het bankgeheim.

Eten van Luxemburg
Luxemburg kent veel eigen gerechten van hoge kwaliteit. Ook brouwen de Luxemburg hun eigen bier en hebben ze verschillende wijnstreken.

Evenementen Luxemburg
Luxemburg kent veel feesten die uit de christelijke traditie komen. Vooral rond Pasen is het druk op de agenda. Feesten worden vaak gevierd met een jaarmarkt.

Flora & Fauna Luxemburg
Luxemburg wordt terecht geroemd om zijn natuur. Met name in het noorden vind met beboste bergen, met de bijbehorende diersoorten, zoals herten, wilde zwijnen en de bedreigde steenuil.

Geschiedenis Luxemburg
Als klein landje is Luxemburg vaak onderdeel geweest van verschillende grote rijken, zoals het Romeinse rijk, het Heilige Roomse rijk en het Derde rijk. Uiteindelijk heeft Luxemburg toch een welvarende onafhankelijkheid weten op te bouwen.

Inwoners Luxemburg
Luxemburg is een grote mix als het om bevolking gaat. Met migranten uit Portugal, Frankrijk, Duitsland en Oost-Europa zal over vijf jaar de meerderheid van de Luxemburgers autochtoon zijn.

Klimaat Luxemburg
Het gematigde zeeklimaat lijkt erg veel op ons Hollandse weer. Luxemburg heeft echter een sterke troef, waardoor het weer vaak net iets beter is dan bij ons.

Staat Luxemburg
De staatsvorm van Luxemburg lijkt op die van Nederland. Wat Luxemburg echter uniek maakt, is het feit dat het land het enige groothertogdom ter wereld is.