Klimaat van Luxemburg


Vallei in Luxemburg stadOmdat Luxemburg vrij dicht bij Nederland ligt, is het ook niet verrassend dat het klimaat ook niet veel verschilt van het onze. Net als Nederland heeft Luxemburg een gematigd zeeklimaat. Het kleine landje wordt echter beschut door de Ardennen. Dankzij dit gebergte valt er minder regen, gemiddeld 740 mm per jaar. De gemiddelde temperatuur ligt een halve graad onder de Nederlandse temperatuur, gemiddeld tussen de 7 en 9 °C. De warmste maanden zijn juli en augustus, maar in die laatste maand valt ook de meeste neerslag. Net als in Nederland zijn de zomers wat weer betreft ook niet altijd optimaal.

Wat ook goed is om te weten als je je vakantie wilt plannen, is dat het in het zuiden van Luxemburg vaak beter weer is. De temperaturen liggen vaak iets hoger en er valt minder neerslag.

Invloeden van klimaat

Omdat Luxemburg minder last heeft van regen en neerslag dankzij de Ardennen, is het een prima land om te kamperen. Het kent nauwelijks extreme weersomstandigheden zoals orkanen en andere weersverschijnselen, hoewel een goede plensbui natuurlijk zo nu en dan voor komt. Omdat augustus een van de natste maanden is, zullen er in juli vaak meer toeristen het land bezoeken. Hierdoor kunnen accomodaties volgeboekt zijn en toeristische trekpleisters heel erg druk zijn.