Algemeen Luxemburg


Feiten over Luxemburg

Prachtige natuur, heerlijk eten en historische kastelen zijn de trefwoorden die bij Luxemburg passen. Lees hier meer feiten over Luxemburg.

Bezienswaardigheden in Luxemburg

Algemeen LuxemburgIn Luxemburg valt genoeg te zien. De mooie natuurgebieden maken het land geliefd bij wandelaars en wie graag droomt over de middeleeuwen, kan zijn hart ophalen bij de vele kastelen. Het land heeft geen grote amusementsparken, maar daarvoor kan je terecht in een van de buurlanden. Meer bezienswaardigheden in Luxemburg kun je hier vinden.

Horeca in Luxemburg

De horeca in Luxemburg valt in een woord te omschrijven: uitgebreid. Zowel het culinaire aanbod, als de verblijfsmogelijkheden zijn er in alle prijsklassen en alle mogelijke manieren. Het uitgaansleven is iets minder uitgebreid, maar in de hoofdstad hoef je je heus niet te vervelen. Dankzij zijn mooie natuur en prachtige kastelen is Luxemburg een land dat je overdag moet zien.

Achtergronden van Luxemburg

De Luxemburgse bevolking bestaat voor een groot deel uit migranten. Deze multinationale samenleving heeft op veel fronten invloed, zoals de cultuur, de keuken en de economie. Maar het meest unieke kenmerk van Luxemburg is de staatsinrichting. Het kleine landje is het enig overgebleven groothertogdom van de wereld. Lees hier meer over de achtergronden van Luxemburg.

Klimaat van Luxemburg

Houd je van kamperen, dan ben je helemaal op je plek in Luxemburg. Mei en juni zijn zonnige maanden en in juli en augustus is het aangenaam warm. De Ardennen houden aardig wat regenwolken tegen, zodat je weinig last hebt ver regenbuien, tijdens de vakantie. Verder is het klimaat van Luxemburg zeer vergelijkbaar met Nederland.

Praktische informatie over Luxemburg

Het feit dat Luxemburg een EU-land is en dicht bij Nederland ligt, zorgt voor heel wat voordelen. Inentingen en geld omwisselen is niet nodig voor een vakantie naar dit land. Ook om de taal, verkeersregels en andere praktische zaken hoeft men zich niet al te veel zorgen te maken. De belangrijkste informatie over Luxemburg is meestal ook gewoon bij het toeristeninformatiepunt te halen.