Kaart Luxemburg


Kaart van Luxemburg


Luxemburg ofwel Ősling

Op de kaart van Luxemburg valt op dat Luxemburg tot een van de kleinste landen van Europa behoort, met een oppervlakte van 2.586 km2. Luxemburg ligt op de kaart ingesloten door de landen Duitsland, België en Frankrijk. Luxemburg kent globaal twee soorten landschap, die Luxemburg in een zuidelijk en een noordelijk deel verdelen. Op de kaart het noordelijke deel van Luxemburg wordt ook wel Ősling genoemd, op de kaart van Luxemburg is ook duidelijk terug te vinden dat Ősling onderdeel uitmaakt van de Ardennen. Dit gebied van Luxemburg bestaat uit een rotsachtige bodem, bedekt met bossen waartussen diepe rivierdalen zijn uitgeslapen.

Het hoogste deel van Luxemburg, 560 meter, is op de kaart ook terug te vinden in dit noordelijke gebied van Luxemburg. Dit gedeelte van Luxemburg wordt ook wel klein Zwitserland genoemd en is dan ook zeer geschikt voor het maken van prachtige wandeltochten. Maakt tijdens het wandelen in Luxemburg altijd gebruik van een kaart, zodat je de high-lights van Luxemburg niet misloopt. Wat zeker de moeite waard is om te bezoeken is de Schiessentümpel, een zeer bekende waterval in Luxemburg.

Landschap Luxemburg

Het zuidelijke deel van Luxemburg is zoals duidelijk terug te vinden is op kaart een stuk minder hoog gelegen en wordt meer gekenmerkt door een glooiend landschap. De bodem van dit gebied bevat voornamelijk uit mergel en leem. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in dit deel van Luxemburg voor al landbouwgrond op de kaart is terug te vinden. Het zuidelijke deel van Luxemburg is een stuk lager gelegen dan het noordelijke deel van Luxemburg, gemiddeld rond de 270 meter.