Video's Luxemburg


YouTube responded to TubePress with an HTTP 410 - No longer available

Geschiedenis van Luxemburg

Groothertogdom Luxemburg ligt ingeklemd tussen België, Duitsland en Frankrijk en het zal je dan ook niet verbazen dat Luxemburg een veel bewogen geschiedenis kent. Tijdens de vakantie in Luxemburg zul je volop mogelijkheden vinden om deze gedenkwaardige geschiedenis vast te leggen op video. Zo heeft de abdij Echternach, Luxemburg op de kaart van europa gezet tijdens de Middeleeuwen. Een bezoek aan deze abdij mag dus zeker niet ontbreken op de vakantie video van Luxemburg.

Verspreid in de bergen vindt je vele burchten en ruïnes die dateren uit de tijd dat er veel werd gestreden met omliggende landen. De hoofdstad van Luxemburg, het gelijknamige Luxemburg, doet als geheel denken aan een vesting. Luxemburg is op een rots gebouwd en is omgeven door de vestingwerken, vanaf waar je schitterende uitzichten over de omgeving van Luxemburg kunt vastleggen op video. Een ander onderdeel van de verdelingsmechanisme van Luxemburg zijn de Kazematten van Bock, een ondergronds labyrint wat het bezoeken en opnemen op video ook zeker waard zal zijn.

Festivals en Evenementen

Het gehele jaar door worden er in Luxemburg vele vieringen en festivals georganiseerd die zeker mooie video fragmenten zullen opleveren. Zo wordt ook in verschillende plaatsen in Luxemburg carnaval gevierd in februari, met grote optochten en feesten. Dit kleurrijke en muzikale spektakel mag niet ontbreken op de vakantie video van Luxemburg. De open museum nachten en de muziekfestivals zijn het bezoeken en filmen zeker waard.