De hotels

in de Azoren

Evenementen in Luxemburg

De feestdagen in Luxemburg zijn over het algemeen dezelfde als in Nederland. Ook zij kennen hemelvaart en Pinksteren. Voor de Luxemburgers is goede vrijdag echter geen bijzondere dag. In tegenstelling tot de andere feestdagen zijn winkels, kantoren en musea dan gewoon open. Goed om te weten is dat als een feestdag op een zondag valt, dan geldt de maandag erna ook als feestdag.

Een van de belangrijkste feesten van Luxemburg is het Schueberfouer, de jaarmarkt die plaats vindt van eind augustus tot begin september. Deze markt wordt al eeuwen gehouden in de wijk Limpertsberg.
Ook rond de paasdagen is er veel te doen in Luxemburg. Men viert het traditionele Emmausfeest, Emaischen, op tweede paasdag; alleen op deze dag zijn de pechvillchen te krijgen, keramiekpijpen in een vogelvorm. Van de derde tot de vijfde zondag na Pasen vieren de Luxemburgers het belangrijkste nationale feest: Muttergottesoktav. Tijdens dit feest is er een jaarmarkt in de hoofdstad en wordt Maria, de beschermheilige van Luxemburg, herdacht.
Agenda:

1 mei – dag van de arbeid
23 juni – nationale feestdag/ National Feierdaag
15 augustus – Maria hemelvaart
1 november – Allerheiligen