Informatie Luxemburg


Uitzicht LuxemburgLuxemburg is het laatste overgebleven groothertogdom van de wereld. Natuurlijk is Luxemburg nu een modern land met een gekozen parlement, maar de groothertog is nog steeds het staatshoofd. Daarnaast heeft Luxemburg nog meer historisch erfgoed in de vorm van de vele kastelen die het land rijk is.
Bijna de helft van de Luxemburgse bevolking bestaat uit buitenlanders. Als klein landje tussen enkele grootmachten, moet je je natuurlijk goed verstaanbaar kunnen maken. Vandaar dat je jezelf in Luxemburg in meerdere talen kan redden.
Waar de Luxemburgers bekend om staan, is hun liefde voor lekker eten. Met name de Franse keuken is goed vertegenwoordigd. Ook hebben veel restaurants in Luxemburg een of meerdere michelin-sterren.

Handige weetjes

Feiten Luxemburg
Grootte 2.586 km2 (0.06 keer zo groot als Nederland)
Ligging West-Europa, aangrenzend aan Duitsland, Frankrijk en België.
Taal Frans, Duits en Luxemburgs (of Lëtzebuergesch)
Geld euro
Vliegtijd 1 uur
Tijdsverschil GMT +1, geen tijd verschil

Klimaat in Luxemburg

Luxemburg heeft eigenlijk een zeeklimaat, maar dankzij de Ardennen wordt het land een beetje beschermd tegen de regen. In mei en juni schijnt de zon het meeste en in juli en augustus is het lekker warm. De meeste regen valt pas na de zomer, waardoor Luxemburg zich uitstekend leent voor een kampeer vakantie.

Populaire steden

  • Luxemburg stad

Vakantie naar Luxemburg

De kosten van de vakantie hangen natuurlijk af van de duur van de vakantie en de locatie, maar een tripje naar Luxemburg hoeft niet duur te zijn. Enkele dagen in een hotel in de natuur kost zo’n 50,- tot 60,- euro. Een weekje met het gezin in een eigen vakantiehuisje of chalet kost gemiddeld rond de 300,- euro. Wie graag in een hotel in de hoofdstad zit, is meer kwijt, zo’n 75,- per nacht. Houdt er rekening mee dat er een groot verschil zit tussen de prijzen en dat met speciale aanbiedingen je veel goedkoper uit kan zijn.

» Boek direct een vakantie in Luxemburg!