Klimaat

Luxemburg is misschien niet de eerste bestemming waaraan je denkt als je aan een zonvakantie denkt. Niets is minder waar, daar kan je zeker van een heerlijke zonvakantie kan genieten in een van de kleinste landen van Europa. Het klimaat in Luxemburg is vergelijkbaar met dat van Nederland en België, maar dankzij het Alpen gebergte ligt het redelijk beschut. Het klimaat in Luxemburg ligt daarom tussen een zeeklimaat en een continentaal klimaat in en is zeker geschikt voor een geweldige zonvakantie. De reisafstand van Nederland naar Luxemburg is klein, zodat je maximaal kunt genieten en ontspannen tijdens je vakantie.
Bekijk de mooiste vakanties!

Natuur

Luxemburg heeft de ideale omgeving te bieden om optimaal van de zonvakantie te genieten. Het behoort tot een van de kleinste landen van Europa, maar kent toch een grote diversiteit aan natuurlandschappen. Zo kun je in het noorden van Luxemburg van de zonvakantie genieten te midden van een rotsachtige bodem, bossen en vele riviertjes die uitgesleten zijn tussen de rotsen. Zo kun je de vakantie heerlijk combineren met een verfrissende duik in een van de riviertjes. Het midden en zuidelijke deel van Luxemburg wordt ook wel goed-land genoemd. Hier wordt het landschap gedomineerd door een golvend landschap met hoogvlakten. Dit gebied leent zich uitstekend voor een perfecte zonvakantie het bijzondere en veelzijdige Luxemburg.

Boek jouw welverdiende vakantie!

Reisafstand Luxemburg

Luxemburg beschikt, ondanks dat het tot een van de kleinste landen van Europa behoort, over een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Toch is het verrassend genoeg geen populaire autovakantie bestemming voor vakantiegangers uit Nederland. Voor iedereen die op autovakantie wil gaan, is Luxemburg een echte aanrader! De autoreis is kort en zal daarom weinig stress en moeilijkheden opleveren. Luxemburg zelf is klein, ongeveer ter grootte van de provincie Drenthe, en overzichtelijk wat het rondrijden in een auto vergemakkelijkt. De benzineprijzen zijn zeer aantrekkelijk wat de autovakantie zeker ten goede zal komen. Hierdoor is een autovakantie naar Luxemburg voor iedereen betaalbaar.
Vakantiebestemming Luxemburg

Luxemburg is ondanks het relatief kleine oppervlakte een zeer geschikte vakantiebestemming voor het hele gezin. De beste manier om het te verkennen is door middel van een autovakantie. Op deze manier kun je optimaal genieten van de diversiteit aan natuur en cultuur die Luxemburg te bieden heeft. De auto is het ideale vervoermiddel om naar plekken te reizen vanwaar je kunt genieten van avontuurlijke mountainbike tochten en wandelingen. Tijdens je autovakantie kun je ook de culturele kant van dit prachtige land ontdekken in de vele kleine dorpjes die goed met de auto te bereiken zijn. Er zijn namelijk vele indrukwekkende bouwwerken te vinden. Buitenom al deze activiteit kun je tijdens je autovakantie in Luxemburg ook optimaal ontspannen en bijkomen!