Het weer

in de Azoren

Het Weer

Temperatuur Luxemburg

Het weer in Luxemburg is vergelijkbaar met het weer in Nederland, ook wel een gematigd zeeklimaat. Dit houdt in dat het weer in Luxemburg relatief zachte winters en koele zomers kent. Dankzij de Ardennen, heeft het weer ook kenmerken van een continentaal klimaat. Voor het weer met de meeste zonuren kun je je vakantie het beste boeken in de maanden mei en juni. Voor het weer met de hoogste temperaturen kun je het beste aandoen in de maanden juli en augustus. In de nachten kan de temperatuur wat verder doorzakken doordat de invloed van het warme zeewater ontbreekt. Het weer is dus uitermate geschikt voor een heerlijke actieve vakantie, maar zeker ook voor een heerlijke zonvakantie.

neerslag Luxemburg

De hoeveelheid neerslag in Luxemburg is te vergelijke met de neerslag in Nederland en België. Aan dit weertype dankt Luxemburg de prachtige groene natuur. De maanden met de meeste neerslag is te verwachten in de maanden augustus en december. Er valt iets meer regen in Luxemburg vergeleken met Nederland. Ook valt er dus meer sneeuw dan hier. Deze sneeuwval maakt dat er in het noorden van Luxemburg op sommige plaatsen geskied of gelanglauft kan worden. Maar in het zuiden kun je ook gemiddeld 20 dagen per jaar rekenen op sneeuwval.

Het Luxemburgse weer brengt meer sneeuwval dan wij. Deze sneeuwval maakt dat er in het noorden van Luxemburg op sommige plaatsen geskied of gelanglauft kan worden.
Luxemburg
12°
onbewolkt
Luchtvochtigheid: 40%
Windkracht: 4m/s NO
Max 15 • Min 2
13°
Vr
13°
Za
12°
Zo
8°
Ma
6°
Di
Weer in OpenWeatherMap