Uitgaansgelegenheden in Luxemburg

Luxemburg is niet de favoriete vakantiebestemming van die-hard feestgangers. Het uitgaansleven is wat beperkter, hoewel er genoeg clubs en bars te vinden zijn. In de hoofdstad valt het meeste te beleven. In de wijken l’Azetten en d’Hollerich zijn de meeste cafés en bars te vinden. Maar een avondje uit kan op meerdere manieren ingevuld worden. De muziekliefhebbers kunnen terecht in een van de vele theaters. Voornamelijk klassieke muziek wordt in het land gewaardeerd, maar moderne bandjes worden ook steeds populairder. En natuurlijk zijn er ook genoeg bioscopen in het land te vinden. Ga je naar de film, schrik dan niet van de dubbele ondertitelingen. Luxemburg heeft maar liefst drie officiële talen en dat is ook te merken in de filmzaal.
Aanbevolen uitgaansgelegenheden in Luxemburg stad

  • Place d’Armes
   Is een van de populairste marktpleinen van de hoofdstad Luxemburg. Het is omgeven door gezellige terrasjes waar je de avond met een hapje en een drankje kan doorbrengen.
  • Den Atelier
   Is een evenementenzaal in de buurt d’Hollerich. Hier worden vaak muzikale optredens gegeven.
  • Go Ten
   Is dé loungebar van de stad. De cocktails zijn echter niet de goedkoopste, maar dat wordt goed gemaakt door de ambiance van de club.
  • Club Byblos
   Is een van de weinige echte nachtclubs in Luxemburg. Regelmatig draaien er bekende en minder bekende DJ’s.

Evenementen in Luxemburg

De feestdagen in Luxemburg zijn over het algemeen dezelfde als in Nederland. Ook zij kennen hemelvaart en Pinksteren. Voor de Luxemburgers is goede vrijdag echter geen bijzondere dag. In tegenstelling tot de andere feestdagen zijn winkels, kantoren en musea dan gewoon open. Goed om te weten is dat als een feestdag op een zondag valt, dan geldt de maandag erna ook als feestdag.

Een van de belangrijkste feesten van Luxemburg is het Schueberfouer, de jaarmarkt die plaats vindt van eind augustus tot begin september. Deze markt wordt al eeuwen gehouden in de wijk Limpertsberg.
Ook rond de paasdagen is er veel te doen in Luxemburg. Men viert het traditionele Emmausfeest, Emaischen, op tweede paasdag; alleen op deze dag zijn de pechvillchen te krijgen, keramiekpijpen in een vogelvorm. Van de derde tot de vijfde zondag na Pasen vieren de Luxemburgers het belangrijkste nationale feest: Muttergottesoktav. Tijdens dit feest is er een jaarmarkt in de hoofdstad en wordt Maria, de beschermheilige van Luxemburg, herdacht.
Agenda:

1 mei – dag van de arbeid
23 juni – nationale feestdag/ National Feierdaag
15 augustus – Maria hemelvaart
1 november – Allerheiligen