Luxemburg Vestingstad

Luxemburg, de hoofdstad van het gelijknamige land, is de ideale locatie voor een stedentrip, dankzij de unieke ligging en de veelzijdigheid van de stad Luxemburg zelf. Luxemburg is gebouwd als vestingstad, waarvan de restanten nog altijd terug te vinden zijn. Tijdens een citytrip zal je dit terug zien in de eeuwen oude stadswallen en de bijzondere architectuur van de binnenstad.

Een stedentrip naar Luxemburg mag dan ook zeker niet voorbij gaan zonder een wandeling door de binnenstad. Deze wandeling voert je langs de restanten van de verdedigingswerken, de Kazematten en langs de steile afgrond waarlangs de stad is gebouwd. De unieke ligging van de stad op de rots en de vele mooie architectonische en historische bezienswaardigheden van Luxemburg maken het tot de perfecte locatie voor een stedentrip. Al slenterend door de straatjes en steegjes van de stad kom je onder andere langs de “Grund” en Grootherogelijk Paleis die ook zeker een bezoekje waard zijn.

Bekijk wat er te doen is en boek nu!

Charme en Gezelligheid

Luxemburg is een overzichtelijke en niet al te grote stad met een zeer unieke en charmante uitstraling. Tijdens een stedentrip kun je heerlijk genieten en bijkomen in een van de vele gezellige cafeetjes en restaurantjes van de stad. Ook voor de shop- en uitgaansliefhebbers heeft Luxemburg van alles te bieden! Kortom een stedentrip naar deze veelzijdige en gezellige stad is zeker een aanrader!