natuurgebieden in Luxemburg

Het bekendste natuurgebied in Luxemburg is Klein-Zwitserland, aan de grens bij Duitsland. Maar Luxemburg is nog vele andere juweeltjes rijk, zoals de valleien van de Moezel, Sauer en Wiltz en het natuurpark Our.
natuurgebieden

natuurgebied Klein-Zwitserland

Helemaal boven aan de lijst van mooie wandelgebieden in Luxemburg staat het Mullerthal. Karakteriserend voor dit regio zijn de spectaculaire rotslandschappen van zandsteen met bekkens, welke zijn gevormd door riviertjes. Het sprookjesachtige rotslandschap is ook geliefd bij klimmers en gaf de regio haar tweede naam van „Klein Zwitserland Luxemburg“. Vertrekpunt van vele wandelingen is de mooie abdijstad Echternach, de oudste stad van Luxemburg.

De Mullerthal Trail is een boeiende wandeling met schitterende vergezichten die naar tal van cultuur- en natuurmonumenten leidt en bij gezinnen met kinderen meestal wel in de smaak valt. Deze wandeling heeft een lengte van 112 km en bestaat uit drie grote lussen (de routes 1, 2 en 3) van zes etappes, elk met een kenmerkend en typisch karakter. Het traject omvat ook vier ExtraTours (A, B, C en D), die de hele Mullerthal Trail op een interessante manier aanvullen.