Bezienswaardigheden

Luxemburg is niet het geschikte land voor een zon-en-feest-vakantie, maar wie liever niet stil zit en er graag op uit gaat, zit in dit kleine Europese landje helemaal goed. Luxemburg staat bol van de pittoreske stadjes en de mooie natuurgebieden. Ook zijn er talrijke burchten en andere historische gebouwen te vinden. Houdt er wel rekening mee dat in de wintermaanden veel attracties en kastelen gesloten zijn, of alleen in het weekend open.

De mooie natuurgebieden, zoals de Ardennen, zijn zeer bekend onder wandelliefhebbers. Het nadeel van deze grote bekendheid is dat in het hoogseizoen de wandelpaden overspoeld worden met natuurliefhebbers. Kom je voor je rust, dan kan je het beste Luxemburg buiten het hoogseizoen bezoeken of een andere wandelroute kiezen dan de grote gebaande paden.
Een typisch kenmerk van Luxemburg is dat het een land is dat van simpel genieten houdt. Lekker eten, mooie natuur en oude gebouwen, maar geen grote amusementsparken. Hiervoor kan je het beste een dagje op en neer naar Frankrijk of Duitsland gaan. Op kleiner formaat heeft Luxemburg wel wat te bieden, zoals de vlindertuin in Grevenmacher of de bekende boogbrug bij de hoofdstad dit is een nationaal symbool voor het groothertogendom.

En een vakantie in Luxemburg is niet compleet zonder een bezoekje aan Luxemburg stad. Niet voor niets is de stad tweemaal de culturele hoofdstad van Europa geweest. In de hoofdstad zijn verschillende musea te vinden, waaronder het natuurhistorisch museum en het museum voor de moderne kunst. Bovendien is de binnenstadeen bezienswaardigheid op zich. Dankzij de oude wijken en de verdedigingswerken staat de binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNSECO

Dankzij de oude wijken en de verdedigingswerken staat de binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO

Tip: