Het Weer

Temperatuur Luxemburg

Het weer in Luxemburg is vergelijkbaar met het weer in Nederland, ook wel een gematigd zeeklimaat. Dit houdt in dat het weer in Luxemburg relatief zachte winters en koele zomers kent. Dankzij de Ardennen, heeft het weer ook kenmerken van een continentaal klimaat. Voor het weer met de meeste zonuren kun je je vakantie het beste boeken in de maanden mei en juni. Voor het weer met de hoogste temperaturen kun je het beste aandoen in de maanden juli en augustus. In de nachten kan de temperatuur wat verder doorzakken doordat de invloed van het warme zeewater ontbreekt. Het weer is dus uitermate geschikt voor een heerlijke actieve vakantie, maar zeker ook voor een heerlijke zonvakantie.

neerslag Luxemburg

De hoeveelheid neerslag in Luxemburg is te vergelijke met de neerslag in Nederland en België. Aan dit weertype dankt Luxemburg de prachtige groene natuur. De maanden met de meeste neerslag is te verwachten in de maanden augustus en december. Er valt iets meer regen in Luxemburg vergeleken met Nederland. Ook valt er dus meer sneeuw dan hier. Deze sneeuwval maakt dat er in het noorden van Luxemburg op sommige plaatsen geskied of gelanglauft kan worden. Maar in het zuiden kun je ook gemiddeld 20 dagen per jaar rekenen op sneeuwval.

Het Luxemburgse weer brengt meer sneeuwval dan wij. Deze sneeuwval maakt dat er in het noorden van Luxemburg op sommige plaatsen geskied of gelanglauft kan worden.
ligging van Luxemburg ofwel Ősling

Op de kaart valt op dat Luxemburg tot een van de kleinste landen van Europa behoort, met een oppervlakte van 2.586 km2. Het ligt op de kaart ingesloten door de landen Duitsland, België en Frankrijk. Luxemburg kent globaal twee soorten landschap, een noordelijk deel en een zuidelijk deel. Het noordelijke deel wordt ook wel Ősling genoemd, op de kaart is ook duidelijk terug te vinden dat Ősling onderdeel uitmaakt van de Ardennen. Dit gebied bestaat uit een rotsachtige bodem, bedekt met bossen waartussen diepe rivierdalen zijn uitgeslapen.

Het hoogste gebied van Luxemburg ligt op 560 meter, dit is op de kaart ook terug te vinden in het noordelijke gebied van Luxemburg. Dit gedeelte wordt ook wel klein Zwitserland genoemd en is dan ook zeer geschikt voor het maken van prachtige wandeltochten. Maak tijdens het wandelen in Luxemburg altijd gebruik van een kaart, zodat je de high-lights niet misloopt. Wat zeker de moeite waard is om te bezoeken is de Schiessentümpel, een zeer bekende waterval.
Kaart