Feitentabel

Prachtige natuur, heerlijk eten en historische kastelen zijn de trefwoorden die bij Luxemburg passen. Lees hier meer feiten over Luxemburg.
Horeca

De horeca in Luxemburg valt in een woord te omschrijven: uitgebreid. Zowel het culinaire aanbod, als de verblijfsmogelijkheden zijn er in alle prijsklassen en alle mogelijke manieren. Het uitgaansleven is iets minder uitgebreid, maar in de hoofdstad hoef je je heus niet te vervelen. Dankzij zijn mooie natuur en prachtige kastelen is Luxemburg een land dat je overdag moet zien.

Achtergrond

De Luxemburgse bevolking bestaat voor een groot deel uit migranten. Deze multinationale samenleving heeft op veel fronten invloed, zoals de cultuur, de keuken en de economie. Maar het meest unieke kenmerk van Luxemburg is de staatsinrichting. Het kleine landje is het enig overgebleven groothertogdom van de wereld.

Klimaat

Houd je van kamperen, dan ben je helemaal op je plek in Luxemburg. Mei en juni zijn zonnige maanden en in juli en augustus is het aangenaam warm. De Ardennen houden aardig wat regenwolken tegen, zodat je weinig last hebt ver regenbuien, tijdens de vakantie. Verder is het klimaat van Luxemburg zeer vergelijkbaar met Nederland.
Praktisch

Het feit dat Luxemburg een EU-land is en dicht bij Nederland ligt, zorgt voor heel wat voordelen. Inentingen en geld omwisselen is niet nodig voor een vakantie naar dit land. Ook om de taal, verkeersregels en andere praktische zaken hoeft men zich niet al te veel zorgen te maken. De belangrijkste informatie over Luxemburg is meestal ook gewoon bij het toeristeninformatiepunt te halen.